Kuřecí řízek s křupavou sýrovou krustou: recept na lahodný pokrm

Tento pokrm je dokonalou kombinací jemného kuřecího masa, pikantního sýra a čerstvého citronu.

Pokud hledáte nový způsob přípravy kuřecích řízků, které budou šťavnaté, chutné a s lahodnou kůrčičkou – máme pro vás dokonalý recept.

Foodblogerka Monika Molecká se s vámi podělila o neuvěřitelný recept na křupavé kuřecí řízky obalené v sýrové polevě, které se ve vaší kuchyni určitě stanou hitem. Skvěle se hodí na oběd ve všední den i na slavnostní večeři.

Recept

Složení:

  • Kuřecí řízek 2 ks.
  • Sůl
  • Černý pepř

Paneer. Talíř 1 (pro navlhčení)

  • Vejce 2 ks.
  • Jogurt (nekyselý, bez přísad) 2 polévkové lžíce. l

Paneer. Talíř 2 (směs na chlebíčky)

  • Strouhanka 80 g
  • Sýr čedar (strouhaný) 50 g
  • Parmezán (strouhaný) 20 g
  • Česnekové koření (nebo 1 čerstvý stroužek) ½ lžičky.
  • Čerstvé nasekané oregano 1 lžička.
  • Černý pepř
  • Citronová kůra ¼ ks.

Na pečení

  • Tvrdá mozzarella (strouhaná) 100 g
  • Bylinky k podávání
  • Citron k podávání
  • Olivový olej

Příprava

  1. Předehřejte troubu na 180 °C s konvekčním (ventilačním) režimem.
  2. Prsa podélně rozřízněte, abyste vytvořili 4 tenké filety.
  3. Osolte, opepřete a lehce propíchněte obě strany vidličkou – maso tak lépe nasákne koření a zachová si šťavnatost.
  4. Smíchejte ingredience na obalení. V první misce: vejce rozšlehejte s jogurtem dohladka. Ve druhé míse: smíchejte strouhanku, sýry, koření a citronovou kůru.
  5. Každý filet namočte do vaječno-jogurtové směsi a poté důkladně obalte v sýru a strouhance. Tento postup můžete dvakrát opakovat, abyste získali křupavější kůrku.
  6. Filety položte na plech vyložený pergamenem a lehce je potřete olejem. Pečte asi 25 minut, dokud nezhnědnou.
  7. Vyjměte filety, posypte je strouhanou mozzarellou a vraťte na dalších 5-7 minut do trouby, aby se sýr rozpustil a vytvořil měkkou, žvýkací kůrku.
  8. Ozdobte čerstvým oreganem nebo mikrozeleninou. Těsně před podáváním pokapejte citronovou šťávou, abyste docílili lehkého sýrového nádechu.

Tipy

  • Maso příliš nevysušujte. Pokud jsou kousky filé tenké, zkraťte dobu pečení o 3-5 minut.
  • Sýry můžete kombinovat, pokud nemáte parmezán, nahraďte ho vyzrálou goudou.
  • Jogurt v pečivu pomáhá, aby byla kůrka jemná a zároveň křupavá.

Tento pokrm je dokonalou kombinací jemného kuřecího masa, pikantního sýra a svěžího citronu. Pečením místo smažení získáte křupavou kůrčičku bez přebytečného tuku. Z jednoduché sady ingrediencí vznikne restaurační pokrm, který si snadno připravíte i doma.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog | FitandHealth