Foto: z otevřených zdrojů
V tomto receptu se nepoužívá máslo a náplň může být z libového masa nebo sýra.
Lahodné líné chebureky bez tuku navíc – ideální volba pro ty, kteří si hlídají postavu. Tento recept nepoužívá olej a náplň může být z libového masa nebo sýra. Informuje o tom RBC-Ukrajina s odkazem na instagramovou stránku foodblogerky Alex Mil.
Líné čebureky: jednoduchý recept
Složení: 1:
- tortilla – 4 ks
- mleté kuřecí stehenní řízky – 400 g
- cibule – 150 g
- nasekané bylinky – 10 g
- sůl, pepř a sezamová semínka podle chuti
- mozzarella – 40 g
- vejce – 1 ks.
Příprava
- Pro přípravu cheburek je lepší použít kuřecí stehna, která je třeba očistit od tuku a spolu s cibulí rozemlít na mleté maso. Přidáme svazek bylinek, sůl, pepř a vše promícháme.
- Na polovinu tortilly rozložíme a rozetřeme mleté maso. Okraje tortilly potřete rozšlehaným vejcem. Mleté maso posypeme trochou netučné mozzarelly.
- Nakonec přikryjte druhou polovinou tortilly a okraje dobře přimáčkněte. Horní část tortilly potřete vejcem a posypte sezamovými semínky.
- Chebureky pečeme 20-25 minut při 180 C a jsou hotové.