Líné chebureky bez smažení: rychlý a zdravý recept

Foto: z otevřených zdrojů

V tomto receptu se nepoužívá máslo a náplň může být z libového masa nebo sýra.

Lahodné líné chebureky bez tuku navíc – ideální volba pro ty, kteří si hlídají postavu. Tento recept nepoužívá olej a náplň může být z libového masa nebo sýra. Informuje o tom RBC-Ukrajina s odkazem na instagramovou stránku foodblogerky Alex Mil.

Líné čebureky: jednoduchý recept

Složení: 1:

  • tortilla – 4 ks
  • mleté kuřecí stehenní řízky – 400 g
  • cibule – 150 g
  • nasekané bylinky – 10 g
  • sůl, pepř a sezamová semínka podle chuti
  • mozzarella – 40 g
  • vejce – 1 ks.

Příprava

  1. Pro přípravu cheburek je lepší použít kuřecí stehna, která je třeba očistit od tuku a spolu s cibulí rozemlít na mleté maso. Přidáme svazek bylinek, sůl, pepř a vše promícháme.
  2. Na polovinu tortilly rozložíme a rozetřeme mleté maso. Okraje tortilly potřete rozšlehaným vejcem. Mleté maso posypeme trochou netučné mozzarelly.
  3. Nakonec přikryjte druhou polovinou tortilly a okraje dobře přimáčkněte. Horní část tortilly potřete vejcem a posypte sezamovými semínky.
  4. Chebureky pečeme 20-25 minut při 180 C a jsou hotové.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog | FitandHealth