Jedná se o skvělou možnost chutné a zdravé snídaně.
Vaří se rychle a jednoduše. Tyto tvarohové koláče budou chutnat dospělým i dětem.
Recept
Složení:
- tvaroh 5% 500 g
- kuřecí vejce 1 ks
- pšeničná mouka 2,5 lžíce.
- krupice 2 polévkové lžíce.
- kukuřičný škrob 1 lžička.
- cukr 2 polévkové lžíce.
- čerstvé jahody 250 g
- sůl
- rostlinný olej
Příprava:
- Cukr a vejce vyšlehejte metličkou do pěny. Přidejte tvaroh, sůl, krupici a nechte 15-20 minut stát při pokojové teplotě.
- Jahody omyjeme, odstraníme ocásky, osušíme papírovou utěrkou, pak je nakrájíme na malé kousky, přidáme škrob a promícháme.
- Z tvarohové hmoty vytvarujeme ploché placky, do středu každé dáme malé množství jahod, přimáčkneme tak, aby náplň byla uvnitř tvarohové placky, a obalíme v mouce.
- Na pánvi na středním ohni rozehřejte rostlinný olej a cheesecaky osmažte z obou stran dozlatova.