Budete potřebovat špenát, vejce, cibuli, česnek a máslo.
Připravte si zdravou a jemnou paštiku se špenátem, která se hodí ke snídani, na slavnostní tabuli nebo s ní naplňte půlky natvrdo uvařených vajec.
Budete potřebovat špenát, vejce, cibuli, česnek a máslo.
Recept
Složení:
- čerstvý špenát 100 g
- vejce 3 ks
- cibule 1 ks
- česnek 1 stroužek
- máslo 40 g
- mletý černý pepř
- sůl
Příprava:
- Vejce vařte od bodu varu po dobu 10 minut. Nechte je vychladnout, oloupejte je a nakrájejte na středně velké kostky.
- Ze špenátu odstraňte stonky, listy opláchněte pod tekoucí vodou a osušte papírovou utěrkou.
- Oloupejte cibuli a česnek a nakrájejte je nadrobno.
- Na pánvi rozehřejte 20 g másla a na středním plameni dvě minuty smažte špenát, přendejte ho na talíř, poté do stejné pánve přidejte zbytek másla a osmažte cibuli a česnek do lehce zlatavé barvy.
- Vejce, špenát, osmaženou cibuli a česnek, mletý černý pepř, sůl vložte do mixéru a všechny ingredience rozmixujte dohladka.
V případě potřeby můžete přidat několik peříček zelené cibulky.