Vaječně-špenátová paštika: recept na zdravou svačinu

Budete potřebovat špenát, vejce, cibuli, česnek a máslo.

Připravte si zdravou a jemnou paštiku se špenátem, která se hodí ke snídani, na slavnostní tabuli nebo s ní naplňte půlky natvrdo uvařených vajec.

Budete potřebovat špenát, vejce, cibuli, česnek a máslo.

Recept

Složení:

  • čerstvý špenát 100 g
  • vejce 3 ks
  • cibule 1 ks
  • česnek 1 stroužek
  • máslo 40 g
  • mletý černý pepř
  • sůl

Příprava:

  1. Vejce vařte od bodu varu po dobu 10 minut. Nechte je vychladnout, oloupejte je a nakrájejte na středně velké kostky.
  2. Ze špenátu odstraňte stonky, listy opláchněte pod tekoucí vodou a osušte papírovou utěrkou.
  3. Oloupejte cibuli a česnek a nakrájejte je nadrobno.
  4. Na pánvi rozehřejte 20 g másla a na středním plameni dvě minuty smažte špenát, přendejte ho na talíř, poté do stejné pánve přidejte zbytek másla a osmažte cibuli a česnek do lehce zlatavé barvy.
  5. Vejce, špenát, osmaženou cibuli a česnek, mletý černý pepř, sůl vložte do mixéru a všechny ingredience rozmixujte dohladka.

V případě potřeby můžete přidat několik peříček zelené cibulky.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog | FitandHealth