Jak připravit horké nakládané okurky

Foto: z otevřených zdrojů

Pokud máte rádi křupavé okurky s nízkým obsahem soli, pak je tento recept určen právě vám.

Potřebujete pouze kamennou sůl, vroucí vodu, česnek a čerstvý kopr. Pokud je připravíte večer, budou hotové ráno. Ingredience jsou uvedeny pro třílitrovou sklenici.

Recept

Složení

  • okurky 2 kg
  • česnek 7 stroužků
  • sůl 3 lžíce (se sklíčkem)
  • kopr
  • voda 1,5 litru

Příprava:

  1. Okurky omyjte, odřízněte špičky.
  2. Kopr omyjte, namátkou nasekejte, česnek oloupejte a nakrájejte na kousky.
  3. Do čisté sklenice vložíme kopr, česnek, na dno okurky, osolíme, zalijeme prudce vařící vodou a přiklopíme víčkem.
  4. Opatrně promícháme a necháme při pokojové teplotě do úplného vychladnutí, pak pošleme do lednice.

Pokud jsou vaše okurky pomalé, namočte je na dvě hodiny do studené vody.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog | FitandHealth