Foto: z otevřených zdrojů
Pokud máte rádi křupavé okurky s nízkým obsahem soli, pak je tento recept určen právě vám.
Potřebujete pouze kamennou sůl, vroucí vodu, česnek a čerstvý kopr. Pokud je připravíte večer, budou hotové ráno. Ingredience jsou uvedeny pro třílitrovou sklenici.
Recept
Složení
- okurky 2 kg
- česnek 7 stroužků
- sůl 3 lžíce (se sklíčkem)
- kopr
- voda 1,5 litru
Příprava:
- Okurky omyjte, odřízněte špičky.
- Kopr omyjte, namátkou nasekejte, česnek oloupejte a nakrájejte na kousky.
- Do čisté sklenice vložíme kopr, česnek, na dno okurky, osolíme, zalijeme prudce vařící vodou a přiklopíme víčkem.
- Opatrně promícháme a necháme při pokojové teplotě do úplného vychladnutí, pak pošleme do lednice.
Pokud jsou vaše okurky pomalé, namočte je na dvě hodiny do studené vody.