Jak připravit kopr na zimu – nejlepší způsoby

Foto: z otevřených zdrojů

Aby si kopr zachoval všechny své vlastnosti i na zimu, lze ho naložit do sklenice nebo zmrazit.

Kopr je voňavá bylinka, která se často používá do pokrmů. Dodává pokrmům zvláštní chuť a blahodárné účinky. Chuť a svěžest kopru si můžete vychutnat po celý rok, takže aromatické bylinky můžete připravovat i v létě.

Jak na to

Metoda 1

Kopr omyjte pod studenou vodou a důkladně osušte, větvičky rozprostřete na papírovou utěrku, abyste odstranili přebytečnou vlhkost, kopr vložte do vzduchotěsných nádob nebo mrazicích sáčků a uložte do mrazničky při teplotě -18 °C.

Metoda 2

Kopr lze sušit – to umožňuje jeho dlouhodobé uchování bez nutnosti zmrazování. Pro přípravu omyjte a osušte kopr, svažte snítky do malých svazečků a zavěste je na suché, dobře větrané místo.

Metoda 3

Kopr lze nasolit – tento způsob zachová chuť zeleně. K tomu je třeba nakrájet čerstvý kopr.

Poté jej smíchejte se solí v poměru 1:4 (1 díl soli na 4 díly kopru), směs pevně utěsněte do sterilních sklenic, uložte do chladničky.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog | FitandHealth