Foto: z veřejných zdrojů
Tento druh receptu je velmi chutný
Absolventka kuchařské akademie Le Cordon Bleu Poppy O’Toole se podělila o svou „lahodnou a jednoduchou“ techniku přípravy křupavých brambor, při níž místo klasické trouby používá fritézu. Deník Mirror uvádí, že.
Podle ní je fritéza nejen rychlejší alternativou, ale také zdravějším způsobem přípravy než tradiční smažení brambor na oleji.
Způsob vaření
Nakrájejte brambory na 10 kostek z každé hlízy. Poté brambory vložte do mísy, přidejte olej, sůl a důkladně promíchejte, aby byly brambory zcela pokryté olejem.
Přendejte brambory do fritézy a smažte je 20 minut při teplotě 180 °C. Poté zvyšte teplotu na 190 °C a smažte dalších 10 minut. Poté brambory vyjměte.
„Přidejte petrželku a sůl. Pokud chcete, můžete přidat trochu parmazánu a také lanýžový olej. Jsou to jednoduché a chutné bramborové kostky připravené ve fritéze,“ zdůraznil šéfkuchař.