Foto: z otevřených zdrojů
Jemný, mírně sladký dezert ozdobí každý slavnostní stůl a šťavnaté jahody dokonale kombinované s tvarohovým krémem.
Snadný tvarohovo-jahodový dezert připomínající tvarohový koláč, který je však velmi rychlý a snadný, bez pečení, jen potřebujete čas na ztuhnutí v lednici.
Jemný, mírně sladký dezert ozdobí každý slavnostní stůl a šťavnaté jahody se dokonale snoubí s tvarohovým krémem.
Recept
Složení:
- 5-9% tvaroh 400 g
- Řecký jogurt 350 g
- želatina 15 g + 80 ml vody
- cukr 100 g
- vanilkový cukr 10 g
- čerstvé jahody
- 300 gr + na ozdobu
Příprava:
- Z jahod odstraňte ocásky, opláchněte je pod tekoucí vodou, osušte papírovou utěrkou a nakrájejte na 2-4 kusy.
- Želatinu zalijte vodou o pokojové teplotě a nechte ji 15 minut bobtnat.
- Tvaroh, cukr, vanilkový cukr a jogurt vložíme do mísy mixéru a rozmixujeme dohladka.
- Nabobtnalou želatinu zahřejte v mikrovlnné troubě po dobu 30 sekund, promíchejte, v případě potřeby znovu zahřívejte dalších 5-10 minut, přidejte ji do tvarohové směsi a znovu dobře prošlehejte, poté přidejte jahody a jemně promíchejte stěrkou.
- Formu vyložíme potravinovou fólií, směs rozetřeme, urovnáme a zakryjeme potravinovou fólií. Vložte na čtyři hodiny do chladničky nebo nechte přes noc. Dezert opatrně vyjměte z formy, odstraňte potravinovou fólii a ozdobte jahodami.