Tvarohový dezert s jahodami: recept bez pečení

Foto: z otevřených zdrojů

Jemný, mírně sladký dezert ozdobí každý slavnostní stůl a šťavnaté jahody dokonale kombinované s tvarohovým krémem.

Snadný tvarohovo-jahodový dezert připomínající tvarohový koláč, který je však velmi rychlý a snadný, bez pečení, jen potřebujete čas na ztuhnutí v lednici.

Jemný, mírně sladký dezert ozdobí každý slavnostní stůl a šťavnaté jahody se dokonale snoubí s tvarohovým krémem.

Recept

Složení:

  • 5-9% tvaroh 400 g
  • Řecký jogurt 350 g
  • želatina 15 g + 80 ml vody
  • cukr 100 g
  • vanilkový cukr 10 g
  • čerstvé jahody
  • 300 gr + na ozdobu

Příprava:

  1. Z jahod odstraňte ocásky, opláchněte je pod tekoucí vodou, osušte papírovou utěrkou a nakrájejte na 2-4 kusy.
  2. Želatinu zalijte vodou o pokojové teplotě a nechte ji 15 minut bobtnat.
  3. Tvaroh, cukr, vanilkový cukr a jogurt vložíme do mísy mixéru a rozmixujeme dohladka.
  4. Nabobtnalou želatinu zahřejte v mikrovlnné troubě po dobu 30 sekund, promíchejte, v případě potřeby znovu zahřívejte dalších 5-10 minut, přidejte ji do tvarohové směsi a znovu dobře prošlehejte, poté přidejte jahody a jemně promíchejte stěrkou.
  5. Formu vyložíme potravinovou fólií, směs rozetřeme, urovnáme a zakryjeme potravinovou fólií. Vložte na čtyři hodiny do chladničky nebo nechte přes noc. Dezert opatrně vyjměte z formy, odstraňte potravinovou fólii a ozdobte jahodami.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog | FitandHealth