Už vás nebaví jíst při hubnutí kuřecí řízky? Trenér jmenoval levnější alternativu

Játra – mnohem bohatší na vitamíny a minerály než kuřecí řízky

Kuřecí řízky jsou oblíbeným zdrojem bílkovin, ale jejich jednotvárná chuť může rychle omrzet. Byl pojmenován levnější produkt, který může kuřecí maso v jídelníčku snadno nahradit a navíc získat více benefitů. Informuje o tom RBC-Ukrajina s odkazem na instagramovou stránku trenéra a odborníka na výživu Jurije Popka.

Čím lze nahradit kuřecí maso

Pokud vás kuřecí řízek omrzel, ale hlídáte si postavu a kalorie, existuje podle odborníka skvělá alternativa. Konkrétně můžete nahradit játra, která budou zdravější a o polovinu levnější.

Ve 100 gramech filé:

  • 100 kcal
  • 23 g bílkovin
  • 0 % vitaminu A
  • 0% vitaminu C
  • 1% kyselina listová
  • 6% vitamín B12

Zatímco ze 100 g jater získáte:

  1. 130 kcal
  2. 20 g bílkovin
  3. 267 % vitaminu A
  4. 47 % vitaminu C
  5. 144 % kyseliny listové
  6. 281 % vitaminu B12

Kromě toho podle odborníka na výživu stojí kilogram kuřecích řízků 240 UAH a jater 120 UAH.

Jak často můžete játra jíst

Játra by se neměla jíst často nebo ve velkém množství, zejména u těhotných žen, kvůli nadbytku vitaminu A.

Vybírejte si játra osvědčeného původu, protože filtrují toxiny (ale nehromadí je, jak se často myslí – to je mýtus).

Játra – mnohem bohatší na vitamíny a minerály než kuřecí řízky. Jsou ideální pro prevenci chudokrevnosti, imunitu a energii. A kuřecí řízky jsou zdrojem „čistých“ bílkovin. Oba produkty jsou zdravé, ale játra jsou „nutričně bohatší“.

100-150 g jater 1-2krát týdně je bezpečných a zdravých. Nejlepší je střídat je s jinými zdroji bílkovin (ryby, maso, luštěniny, vejce).

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog | FitandHealth