Brambory v troubě: jednoduchý recept

Foto: z otevřených zdrojů

Aromatické, jemné brambory, jejichž chuť ocení i gurmáni.

Mladé brambory s tenkou slupkou a jemnou chutí jsou ideální pro smažení, vaření a pečení.

Brambory v troubě

Složení: brambory, brambory, brambory, brambory, brambory, brambory, brambory:

  • mladé brambory – 1 kg
  • koření na brambory – 0,5 lžičky
  • sušená bazalka – 0,5 lžičky
  • sladká paprika – 0,5 lžičky
  • česnek – 2 stroužky
  • olivový olej – 2-3 lžíce
  • čerstvý kopr
  • máslo – 20-30 g
  • sůl, pepř – podle chuti

Příprava:

  1. Oloupejte brambory a každou zeleninu propíchněte vidličkou, aby lépe nasála chutě koření.
  2. Do samostatné misky přidejte koření na brambory, sušenou bazalku, papriku, česnek, sůl, pepř a olej. Vše promíchejte a přidejte k bramborám. Okořeněné brambory nechte 5-10 minut namočené.
  3. Brambory položte v jedné vrstvě na pečicí formu, aby se rovnoměrně propekly. Brambory pečte při 170 stupních po dobu 50-60 minut. Po 30 minutách brambory obraťte.
  4. Poté nakrájejte kopr, přidejte máslo, nasekaný česnek, koření a vidličkou vše spojte. Když jsou brambory hotové, přelijte je ochucenou zálivkou.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog | FitandHealth