Foto: z otevřených zdrojů
Aromatické, jemné brambory, jejichž chuť ocení i gurmáni.
Mladé brambory s tenkou slupkou a jemnou chutí jsou ideální pro smažení, vaření a pečení.
Brambory v troubě
Složení: brambory, brambory, brambory, brambory, brambory, brambory, brambory:
- mladé brambory – 1 kg
- koření na brambory – 0,5 lžičky
- sušená bazalka – 0,5 lžičky
- sladká paprika – 0,5 lžičky
- česnek – 2 stroužky
- olivový olej – 2-3 lžíce
- čerstvý kopr
- máslo – 20-30 g
- sůl, pepř – podle chuti
Příprava:
- Oloupejte brambory a každou zeleninu propíchněte vidličkou, aby lépe nasála chutě koření.
- Do samostatné misky přidejte koření na brambory, sušenou bazalku, papriku, česnek, sůl, pepř a olej. Vše promíchejte a přidejte k bramborám. Okořeněné brambory nechte 5-10 minut namočené.
- Brambory položte v jedné vrstvě na pečicí formu, aby se rovnoměrně propekly. Brambory pečte při 170 stupních po dobu 50-60 minut. Po 30 minutách brambory obraťte.
- Poté nakrájejte kopr, přidejte máslo, nasekaný česnek, koření a vidličkou vše spojte. Když jsou brambory hotové, přelijte je ochucenou zálivkou.