Jaké potraviny se nehodí k rýži: pamatujte si jednou provždy, abyste se vyhnuli chybám

Foto: z otevřených zdrojů

Odborníci na výživu varují, že kombinace rýže s některými potravinami může ohrozit zažívací problémy.

Pamatujte si, se kterými potravinami je lepší rýži nekombinovat, abyste později neměli zdravotní problémy. Některé z nich vás možná opravdu překvapí.

Tak především odborníci na zdravou výživu důrazně doporučují nepoužívat rýži s masem. I když je pilaf velmi chutný pokrm, je lepší ho vařit bez masa, protože tak máte velkou šanci, že si zaděláte na střevní potíže. Zároveň se rýže nekombinuje s žádným druhem masa, dokonce ani s kuřecím.

Také syrová červená řepa, lilek, nastrouhaná ředkev nebo křen, bramborová kaše, vařený květák se s rýží vůbec nekombinují. Společně tyto potraviny způsobí nadýmání břicha a další potíže.

S čím můžete rýži kombinovat, abyste získali maximální požitek a výhody?

Nejlepšími doplňky k rýži jsou jakékoli mořské plody, ryby, mořské řasy, houby (mimochodem, můžete jimi nahradit maso v pilafu, aby byl pokrm zdravější) a sušené ovoce.

A rýže se hodí také k cuketě, zelenému hrášku, cibuli, mrkvi, okurce a brokolici. Připravte si tedy salát nebo dušenou zeleninu právě z těchto potravin.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog | FitandHealth