Foto: z otevřených zdrojů
Polévka je velmi lehká a neuvěřitelně chutná.
Máte v horku chuť na něco lehkého, ale vydatného? Vyzkoušejte tuto letní krémovou polévku s lososem – díky jemné struktuře, čerstvé zelenině a rybí chuti je ideální volbou k obědu nebo večeři. Informuje o tom RBC-Ukrajina s odkazem na instagramovou stránku odbornice na výživu Solomiji Naumové.
Letní krémová polévka: jednoduchý recept
Ingredience:
- brambory – 400 g
- losos – 400 g
- rajčata – 300 g
- mrkev – 100 g
- cibule – 100 g
- smetana (10-20 %) – podle chuti
- bylinky – k podávání
- sůl, pepř, muškátový oříšek – podle chuti
Příprava
- Nejprve nakrájejte brambory, mrkev, cibuli a rajčata na kostičky.
- Zeleninu uvařte ve vodě nebo zeleninovém vývaru doměkka.
- Přidejte kousky lososa a vařte dalších 5 minut.
- Dochuťte solí, pepřem a špetkou muškátového oříšku.
- Těsně před podáváním přidejte smetanu a posypte čerstvými bylinkami.
Polévka je velmi lehká a neuvěřitelně chutná.