Teplý salát s kuřecím masem: neobvyklý recept

Kuřecí řízky lze připravit na jakýkoli způsob: smažené, vařené nebo pečené.

Maso a zelenina jsou skvělou kombinací pro plnohodnotný oběd nebo večeři. Tento salát se stane ozdobou každého slavnostního stolu.

Opečené kuřecí řízky, zeleninu přelijte aromatickou zálivkou a podávejte ihned, než vychladnou.

Recept

Složení:

  • kuřecí řízek – 400 gr;
  • cuketa – 1ks (malá);
  • paprika – 1 ks;
  • žampiony – 6-8 ks;
  • cherry rajčata – 7 ks;
  • salátové listy;
  • sójová omáčka – 2 polévkové lžíce;
  • mletý černý pepř;
  • rostlinný olej – 3 polévkové lžíce;
  • sůl.

Dresink:

  • olivový olej – 3 polévkové lžíce;
  • citronová šťáva – 2 polévkové lžíce;
  • med – 1 polévková lžíce;
  • zrnitá hořčice – 1,5 lžičky;
  • sezamová semínka.

Příprava:

  1. Zeleninu omyjte a osušte papírovou utěrkou.
  2. Cuketu nakrájejte na větší kolečka, každé kolečko pak rozkrojte na polovinu.
  3. Papriky zbavte semínek a stopek a nakrájejte je na nudličky.
  4. Žampiony nakrájejte na dva nebo čtyři kusy.
  5. Rajčata rozkrojte na polovinu.
  6. Listy salátu natrhejte rukama na hrubší kousky.
  7. Na zálivku smíchejte olivový olej, citronovou šťávu, med a hořčici a promíchejte.
  8. Kuřecí řízky omyjte, osušte papírovou utěrkou, nakrájejte na malé kostičky a vložte do mísy.
  9. Osolte, opepřete, přidejte sójovou omáčku, promíchejte a nechte 15-20 minut marinovat při pokojové teplotě.
  10. Na pánvi rozehřejeme rostlinný olej, kuřecí řízky na něm na prudkém ohni osmažíme dozlatova a přendáme na talíř.
  11. Na téže pánvi osmažte cuketu, žampiony a papriku po dobu 8-10 minut, dokud nejsou uvařené tak, aby zelenina zůstala celá.
  12. Kuřecí řízky, opečenou zeleninu, rajčata vložte do mísy, přidejte dresink, osolte a promíchejte.
  13. Na talíř položíme salátové listy, na ně kuřecí řízek se zeleninou a posypeme sezamovými semínky.

Tipy:

  • Kuřecí řízky lze připravit jakýmkoli způsobem: smažené, vařené nebo pečené.
  • Zeleninu použijte podle své chuti.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog | FitandHealth