Co připravit z jahod: recept na rychlou letní svačinu

Foto: z otevřených zdrojů

Tento pokrm je ideální jako lehký dezert nebo slavnostní snídaně.

Léto nás vždy potěší čerstvým ovocem a lesními plody, ale ne každý ví, že je lze „zakomponovat“ do každodenních receptů a zpestřit tak pokrmy, na které jsme zvyklí.

Deník The Telegraph doporučuje milovníkům sladkého připravit sendviče s jahodami, citronem a sýrem mascarpone. Tyto sladké sendviče si můžete vzít s sebou na piknik nebo čajový dýchánek nebo je jíst jako příležitostnou svačinu.

Na čtyři sendviče budete potřebovat 150 gramů mascarpone, 80 gramů kvalitního citronového tvarohu, špetku vanilkového prášku, osm plátků bílého chleba bez kůrky a 200 gramů tenkých plátků jahod.

V malé misce smíchejte mascarpone, citronový tvaroh a vanilku. Vzniklou krémovou směs rozetřete na čtyři plátky chleba a naaranžujte na ně plátky jahod. Nahoře je přikryjte zbylým chlebem. Sendviče opatrně nakrájejte na trojúhelníky a podávejte.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog | FitandHealth