Cheesecake je oblíbeným dezertem mnoha lidí.
Pokud máte rádi sladké, je dezert skvělou součástí po skončení toho či onoho jídla, nicméně pokud si ho připravujete sami, může to být poměrně obtížné. V takovém případě však přichází na pomoc cheesecake. Zejména slavný šéfkuchař Gordon Ramsay se podělil o jednoduchý recept na tento dezert, který je vhodný i pro ty, kteří nejsou v pečení příliš dobří. Píše o něm server Express.
Recept
Nejdříve dejte do mísy 500 g smetanového sýra a smíchejte ho s 200 g cukru. Pokud mícháte ručně, vyplatí se nechat krémový sýr před přípravou dezertu 5-10 minut v lednici, aby změkl.
Vyšlehejte cukr a smetanový sýr do hladka a poté přidejte tři vejce. Právě vejce dodají cheesecaku příjemnou lehkou chuť a úžasnou krémovou konzistenci.
„Vejce přidávejte do směsi po troškách. Bude to tak efektivnější. Jednak přidáte hodně vzduchu a jednak se směs nerozvrství. Samozřejmě můžete použít elektrický mixér, ale proč chodit do posilovny, když můžete prostě dělat cheesecake každý den. cheesecake každý den – a vaše ruce jsou bez tuku,“ vtipkuje Gordon Ramsay.
Po vejcích přidejte tři lžíce mouky. Podle Ramsayho to zabrání tomu, aby se v cheesecaku tvořily hrudky. Poté nastrouhá citronovou kůru, aby dezertu dodal „svěžest“, a 300 g čerstvých malin.
Poté vymažte formu na pečení máslem a nalijte do ní směs.
„Nyní vezměte formu na pečení a jen do ní poklepejte. Směs klesne na dno formy, maliny se zvednou a získáte maliny nahoře, uprostřed i dole. Tím také zabráníte tomu, aby se pod směsí a pečicí formou vytvořily malé vzduchové kapsy, takže v tvarohovém koláči nebudou žádné díry. Jakmile je směs ve formě, vložte ji do trouby a pečte při 180 °C 35-40 minut, dokud nebude mít vrchní část světle zlatavou barvu,“ řekl šéfkuchař.
Ramsay také dodal: „Podívejte se na to. Je to jeden z nejjednodušších, ale nejstylovějších cheesecaků. Je nádherný.“