Proč byste neměli skladovat ovoce v miskách nebo košících: odborník uvádí pádný důvod

Foto: z otevřených zdrojů

Pokud jste dlouho mimo domov, je důležité skladovat ovoce na jiném místě.

Pokud odjedete na dovolenou nebo na několik dní na služební cestu a necháte doma talíř s ovocem, je pravděpodobné, že po návratu najdete na ovoci nepořádek, na kterém se již usadili komáři nebo mouchy. Zejména potraviny, jako jsou banány, se rychle kazí, pokud jsou pod jiným ovocem. Blogerka Anna Louise zároveň pojmenovala nejlepší způsob, jak udržet ovoce čerstvé, píše Mirror.

Podle ní k tomu stačí jednoduše je dát do lednice.

„Zbytky ovoce z košíku uložte do lednice nebo mrazáku. Pokud je ovoce ponecháno venku při pokojové teplotě, může rychle dozrát a zplesnivět. Zralé, kvasící ovoce přitahuje škůdce, jako jsou ovocné mušky, které se ovocem živí a kladou na něj vajíčka. Pokud necháte ovoce v míse, přidejte několik lístků bazalky – působí jako přírodní prostředek proti ovocným muškám,“ radí odborník.

Mirror dodal, že většinu ovoce lze různě dlouho skladovat v lednici. Některé lze skladovat jen několik dní, jiné vydrží čerstvé i několik týdnů.

„Pokud dovolená trvá déle než týden, mohou cestovatelé ovoce uložit do mrazáku, aby prodloužili jeho použitelnost,“ zdůraznil článek.

Společnost Unlock Food zároveň upozornila, že důležitou roli hraje správné skladování. Nakrájené ovoce však nelze skladovat tak dlouho.

„Například jablka se dobře skladují v lednici tři až čtyři týdny. Ve srovnání s jiným ovocem, jako jsou banány, bobuloviny, třešně, hrušky a jahody, které vydrží v lednici tři až čtyři dny, tedy mnohem kratší dobu,“ poznamenal Mirror.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog | FitandHealth