Foto: z otevřených zdrojů
Je velmi snadné kuře přesušit, ale podle tohoto receptu bude vypadat úplně jinak.
Kuřecí maso je levný a všestranný produkt, díky čemuž z něj lze připravit mnoho pokrmů. Aby však bylo kuře chutné, je třeba vědět, jak ho správně připravit. Konkrétně odborníci z Food52 se podělili o recept na kuře s citronem, které se má smažit na pánvi, informuje Express.
„Když jde o jednoduchost, záleží na detailech. Chcete, aby kousky kuřete měly barvu, ale příliš dlouhé smažení je vysuší, proto je důležitá tloušťka,“ dodávají odborníci.
Recept na pečené kuře s citronem
Ingredience: 1:
- jedno velké kuřecí prso bez kůže a kostí;
- tři lžíce nesoleného másla rozděleného na dvě části;
- jeden hrnek mouky;
- sůl;
- olivový olej;
- šťáva z poloviny citronu;
- ½ šálku kuřecího vývaru s nízkým obsahem soli;
- čerstvě mletý černý pepř;
- jednu lžíci petrželky, nahrubo nasekané;
- plátky citronu na ozdobu.
Příprava
- Rozpusťte dvě lžíce másla na velké pánvi na středním plameni a dbejte na to, aby se nepřipálilo.
- Poté do široké mělké mísy nasypte mouku, osolte ji a obalte v ní kuře. Poté do rozpuštěného másla přidejte několik kapek olivového oleje.
- Vložte kousky kuřete na pánev a smažte je dvě minuty z každé strany, dokud nejsou lehce propečené a téměř hotové. Přendejte kuře na teplý servírovací talíř.
- Poté do pánve přidejte citronovou šťávu a vařte, dokud nebude mít konzistenci omáčky. Přilijte kuřecí vývar a míchejte, dokud nezhoustne.
- Vypněte oheň a přidejte zbývající lžíci másla. Namočte kousky kuřete do omáčky z pánve a poté je vraťte na teplý servírovací talíř. Kuře přelijte zbývající omáčkou. Dochuťte čerstvě mletým černým pepřem a nasekanou aromatickou čerstvou petrželkou. V případě potřeby ozdobte při podávání plátky citronu.