Foto: z otevřených zdrojů
Podávejte jako přílohu k masu, rybám nebo jako hlavní chod se zeleninovým salátem, dipem a bylinkami.
Lahodné mladé brambory pečené v troubě s máslem, česnekem, sýrem a bylinkami nenechají nikoho lhostejným.
Podávejte jako přílohu k masu, rybám nebo jako hlavní chod doplněný zeleninovým salátem, omáčkou a bylinkami.
Recept
Složení:
- brambory 1 kg
- máslo 80 g
- tvrdý sýr 100 g
- česnek 3 stroužky
- kopr
- sůl
Příprava:
- Brambory oloupejte a důkladně omyjte. Vložte je do hrnce, zalijte studenou vodou, osolte a vařte od bodu varu 15-20 minut.
- Tvrdý sýr nastrouháme na hrubém struhadle.
- Česnek oloupejte a prolisujte přes lis.
- Kopr omyjte a nasekejte nadrobno.
- V míse smíchejte rozpuštěné máslo, česnek a kopr a promíchejte.
- Brambory položte na plech, nechte mírně vychladnout a lehce je přitlačte šťouchadlem na brambory. Každou bramboru pokapejte máslem s česnekem a koprem a posypte tvrdým sýrem.
- Pečte v předehřáté troubě při 180 stupních 15 minut dozlatova.