Mladé brambory zapečené se sýrem: recept na chutnou přílohu

Foto: z otevřených zdrojů

Podávejte jako přílohu k masu, rybám nebo jako hlavní chod se zeleninovým salátem, dipem a bylinkami.

Lahodné mladé brambory pečené v troubě s máslem, česnekem, sýrem a bylinkami nenechají nikoho lhostejným.

Podávejte jako přílohu k masu, rybám nebo jako hlavní chod doplněný zeleninovým salátem, omáčkou a bylinkami.

Recept

Složení:

  • brambory 1 kg
  • máslo 80 g
  • tvrdý sýr 100 g
  • česnek 3 stroužky
  • kopr
  • sůl

Příprava:

  1. Brambory oloupejte a důkladně omyjte. Vložte je do hrnce, zalijte studenou vodou, osolte a vařte od bodu varu 15-20 minut.
  2. Tvrdý sýr nastrouháme na hrubém struhadle.
  3. Česnek oloupejte a prolisujte přes lis.
  4. Kopr omyjte a nasekejte nadrobno.
  5. V míse smíchejte rozpuštěné máslo, česnek a kopr a promíchejte.
  6. Brambory položte na plech, nechte mírně vychladnout a lehce je přitlačte šťouchadlem na brambory. Každou bramboru pokapejte máslem s česnekem a koprem a posypte tvrdým sýrem.
  7. Pečte v předehřáté troubě při 180 stupních 15 minut dozlatova.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog | FitandHealth