Co dělat, když se džem připálí: osvědčené způsoby, jak se zbavit zápachu a hořkosti

Hlavní je jednat rychle, pak bude možné vrátit mu vůni a nepřekonatelnou chuť ovoce a lesních plodů.

Připálený džem je jistě nepříjemný, ale tento problém lze snadno vyřešit, pokud víte, jak správně postupovat. Hlavní je jednat rychle, pak bude možné vrátit mu jeho vůni a nepřekonatelnou chuť ovoce a lesních plodů.

Co musíte udělat okamžitě, abyste zachránili připálený džem: tajemství zkušených hostesek

Jakmile ucítíte zápach spáleniny, okamžitě hrnec sundejte z plotny. Poté džem opatrně přelijte do čisté nádoby a snažte se nedotýkat připálené vrstvy na dně. Poté můžete přejít k neutralizaci zápachu a hořkosti. Existuje několik jednoduchých, ale účinných způsobů, o kterých informuje zdroj radioclub.ua.

Chléb. Několik plátků černého nebo šedého chleba vložte do hrnce s marmeládou a nechte 15-20 minut působit. Chléb působí jako přírodní absorbent, který pohlcuje cizí pachy. Poté by se měl vyjmout a vyhodit. Tato metoda funguje lépe s marmeládou, která je ještě horká, ale už se nevaří.

Ručník a ocet. Namočte čistou kuchyňskou utěrku do čistého bílého octa a přikryjte jí nádobu s džemem. Po 20 minutách vyměňte utěrku za novou. Postup několikrát opakujte, dokud zápach spáleniny zcela nezmizí. Tento trik funguje na úrovni vzduchu nad džemem, odsává cizí pachy a nemění chuť samotného výrobku.

Koření a kůra. Chcete-li přerušit palčivý zápach a zlepšit chuť džemu, přidejte přírodní dochucovadla. Citronová a pomerančová kůra je univerzální možností, která se hodí pro všechny druhy džemů. Skořice je ideální pro jablečný, švestkový nebo hruškový džem. Vanilka bude ladit s meruňkami a broskvemi. Rozmarýn se nečekaně dobře hodí k třešním. Přísady by se měly přidávat s mírou, aby nepřebily chuť bobulí a ovoce.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog | FitandHealth