Podávejte je teplé, se zakysanou smetanou, kondenzovaným mlékem, džemem nebo medem.
Tyto kefírové lívance se připravují bez vajec, ale jsou neuvěřitelně vzdušné a chutné.
Podávejte je horké, se zakysanou smetanou, kondenzovaným mlékem, džemem nebo medem.
Recept
Složení
- kefír 2,5 % 200 ml
- mouka 150 g
- cukr 1,5 lžičky.
- jedlá soda 0,5 lžičky.
- špetka soli
- rostlinný olej
- moučkový cukr
Příprava:
- Nalijte teplý kefír do misky, přidejte cukr, sůl a promíchejte.
- Po částech přisypáváme mouku a mícháme, poté sodu a opět rychle promícháme.
- Nechte pět minut při pokojové teplotě. Těsto již nemíchejte.
- Rozehřejte rostlinný olej na pánvi na středním plameni a pomocí lžíce opatrně nabírejte těsto na pánev, abyste vytvořili lívance.
- Smažte z obou stran dozlatova. Posypeme moučkovým cukrem.