Jak připravit kefírové lívance bez vajec

Podávejte je teplé, se zakysanou smetanou, kondenzovaným mlékem, džemem nebo medem.

Tyto kefírové lívance se připravují bez vajec, ale jsou neuvěřitelně vzdušné a chutné.

Podávejte je horké, se zakysanou smetanou, kondenzovaným mlékem, džemem nebo medem.

Recept

Složení

  • kefír 2,5 % 200 ml
  • mouka 150 g
  • cukr 1,5 lžičky.
  • jedlá soda 0,5 lžičky.
  • špetka soli
  • rostlinný olej
  • moučkový cukr

Příprava:

  1. Nalijte teplý kefír do misky, přidejte cukr, sůl a promíchejte.
  2. Po částech přisypáváme mouku a mícháme, poté sodu a opět rychle promícháme.
  3. Nechte pět minut při pokojové teplotě. Těsto již nemíchejte.
  4. Rozehřejte rostlinný olej na pánvi na středním plameni a pomocí lžíce opatrně nabírejte těsto na pánev, abyste vytvořili lívance.
  5. Smažte z obou stran dozlatova. Posypeme moučkovým cukrem.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog | FitandHealth