Opilá okroška: recept na pokrm s proseccem a krevetami se stal virálním na internetu

Aby byla chutnější, můžete ji na chvíli poslat do lednice.

Léto je sezónou okrošky. Existuje obrovské množství variant této tradiční studené polévky s přídavkem čerstvé zeleniny, kvasu, bylinek a vajec. V poslední době se však stalo skutečným hitem video s přípravou okroshky s krevetami a proseccem. Na internetu se stalo hitem.

Kuchařská blogerka Anastasia pod přezdívkou monakhovan, která má na Instagramu více než 1,1 milionu sledujících, také sdílela záběry z přípravy takové neobvyklé okroshky.

Okroška s krevetami a proseccem

Složení: 1:

  • krevety – 400 gr;
  • avokádo – 1 ks;
  • velká okurka – 1 ks;
  • brambory – 2 ks;
  • ředkvičky – podle chuti (obvykle 4-6 ks);
  • křepelčí vejce – 10 ks;
  • zelenina
  • prosecco a ayran – v poměru 1:1.

Příprava:

  1. Brambory uvařte, zchlaďte, oloupejte a nakrájejte na kostičky.
  2. Avokádo zbavíme slupky a pecky, také nakrájíme. Podobně nakrájejte kopr a okurku, zeleninu nakrájejte nadrobno.
  3. Křepelčí vejce uvaříme natvrdo, zchladíme, oloupeme a rozkrojíme na poloviny. Krevety uvaříme v osolené vodě, oloupeme.
  4. Všechny ingredience smícháme a zalijeme ajranem a proseccem ve stejném poměru, osolíme a okrošku promícháme.

Aby byla chutnější, můžete ji poslat na chvíli do lednice.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog | FitandHealth