Aby byla chutnější, můžete ji na chvíli poslat do lednice.
Léto je sezónou okrošky. Existuje obrovské množství variant této tradiční studené polévky s přídavkem čerstvé zeleniny, kvasu, bylinek a vajec. V poslední době se však stalo skutečným hitem video s přípravou okroshky s krevetami a proseccem. Na internetu se stalo hitem.
Kuchařská blogerka Anastasia pod přezdívkou monakhovan, která má na Instagramu více než 1,1 milionu sledujících, také sdílela záběry z přípravy takové neobvyklé okroshky.
Okroška s krevetami a proseccem
Složení: 1:
- krevety – 400 gr;
- avokádo – 1 ks;
- velká okurka – 1 ks;
- brambory – 2 ks;
- ředkvičky – podle chuti (obvykle 4-6 ks);
- křepelčí vejce – 10 ks;
- zelenina
- prosecco a ayran – v poměru 1:1.
Příprava:
- Brambory uvařte, zchlaďte, oloupejte a nakrájejte na kostičky.
- Avokádo zbavíme slupky a pecky, také nakrájíme. Podobně nakrájejte kopr a okurku, zeleninu nakrájejte nadrobno.
- Křepelčí vejce uvaříme natvrdo, zchladíme, oloupeme a rozkrojíme na poloviny. Krevety uvaříme v osolené vodě, oloupeme.
- Všechny ingredience smícháme a zalijeme ajranem a proseccem ve stejném poměru, osolíme a okrošku promícháme.
Aby byla chutnější, můžete ji poslat na chvíli do lednice.