Rajčata s pikantní nádivkou na zimu: recept na chutnou přípravu

Foto: z otevřených zdrojů

Pokud opravdu chcete, budou tato rajčata hotová do týdne po uvaření.

Pokud máte rádi nakládaná rajčata, určitě vyzkoušejte tento recept. Zvláštní pikantnost mu dodává pikantní náplň, ve které jsou rajčata naložena. Recept na marinádu můžete obměňovat a přidat bylinky, které máte raději, píše Focus.

Nakládaná rajčata s pikantní nádivkou

  • rajčata – 1,5 kg;
  • česnek – 3 stroužky;
  • chilli papričky – 2 kusy;
  • sladká paprika – 1 kus
  • svazek kopru;
  • koprové růžičky – 2 kusy;
  • voda – 1 litr;
  • sůl, bobkový list, černý pepř hrášek.

Příprava:

  1. Nejprve si připravte nádivku. Oloupejte feferonky a sladkou papriku, česnek, nasekejte je a vložte do mixéru. Třetinu velkého svazku kopru dejte stranou, zbytek nasekejte a přidejte k zelenině.
  2. V mixéru vše rozmixujte, ale tak, abyste cítili jednotlivé textury.
  3. Připravte si marinádu. Do hrnce nalijte vodu, přidejte sůl, pepř a bobkový list. Přiveďte k varu a vařte 5 minut.
  4. Do rajčat udělejte hluboké zářezy a vložte do nich směs pepře, kopru a česneku.
  5. Rajčata vložte do sterilizované sklenice, vložte snítky a růžičky kopru. Naplňte horkou marinádou a uzavřete víčky. Až sklenice vychladnou, přeneste je na tmavé místo. Rajčata budou hotová za týden.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog | FitandHealth