Foto: z veřejných zdrojů
Jakmile jednou vyzkoušíte tento recept, už na něj nikdy nezapomenete.
Není nic lepšího než začít den lahodnou snídaní připravenou vlastníma rukama. A pokud si chcete dopřát sladkou pochoutku, proč si nevyrobit čokoládové croissanty? Samozřejmě je můžete snadno koupit v supermarketu nebo kavárně, ale mnohem lépe budou chutnat, když budou čerstvě vytažené z trouby – teplé a s rozpuštěnou čokoládou uvnitř, píše Express.
Karon Grieveová, pekařka a zakladatelka společnosti Larder Love, říká, že příprava takového croissantu trvá jen asi pět minut. K podávání je připraven za 20 minut. Zvláště proto, že k jeho výrobě potřebujete jen dvě hlavní ingredience.
K přípravě pain au chocolat potřebujete pouze hotové listové těsto a oblíbenou čokoládu – proto je tento pokrm tak jednoduchý.
Jak připravit domácí pain au chocolat
Ingredience:
- 375 g hotového máslového listového těsta (rozváleného)
- 120 g hořké nebo mléčné čokolády
- ½ lžičky cukru
- ½ lžičky moučkového cukru
Příprava:
- Předehřejte troubu na 200 °C (nebo 180 °C s konvekcí). Rozbalte listové těsto a nakrájejte ho na 4 krátké široké proužky. Všechny kousky by měly být stejné a mít obdélníkový tvar. Na jeden z okrajů každého obdélníku položte blíže několik kousků čokolády. Pokud chcete mít croissanty více čokoládové, přidejte druhou řadu čokolády.
- Přeložte těsto přes čokoládu a pokračujte v rolování, dokud nebude zcela pokryté. Měly by vám vzniknout 4 polotovary pain au chocolat. Okraje těsta jemně přitlačte, aby se těsto uzavřelo. Smíchejte cukr s trochou vody na polevu a potřete jí celý povrch těsta.
- Croissanty položte na plech a pečte asi 20 minut, dokud nebudou zlatavé, křupavé a naplněné rozpuštěnou čokoládou. Povrch posypeme trochou moučkového cukru a teplé máslové čokoládové croissanty můžeme podávat.