Po dušení se kousky masa a zeleniny namočí do omáčky a jsou křehké a šťavnaté.
Připravte si pikantní a chuťově výrazný pokrm – hovězí maso se sušenými švestkami. Sušené švestky dodají masu lehce kouřovou chuť, která se k hovězímu masu výborně hodí.
Po dušení kousky masa a zeleniny nasáknou omáčku a budou křehké a šťavnaté. Jako přílohu podávejte bramborovou kaši nebo jakoukoli kaši: rýžovou, pšeničnou nebo kuskusovou.
Recept
Složení:
- hovězí maso 600 g
- cibule 2 ks.
- mrkev 1 ks
- sušené švestky (bez pecek) 200 g
- voda 500 ml
- rajčatový protlak 2 polévkové lžíce.
- mletá paprika 1 lžička.
- bobkový list 1 ks.
- cukr 1 lžička.
- rostlinný olej 4 polévkové lžíce.
- sůl
- bylinky (bazalka, petržel)
Příprava:
- Hovězí maso omyjte, osušte papírovou utěrkou a nakrájejte na středně velké kousky.
- Oloupejte cibuli, oloupejte mrkev a nakrájejte ji na velké kostky.
- Opláchněte sušené švestky, rozkrojte je na poloviny.
- Na pánvi s rostlinným olejem osmahněte cibuli, mrkev dozlatova a dejte do samostatné mísy.
- Na stejnou pánev nalijte rostlinný olej a na prudkém ohni osmažte maso, dokud nezhnědne. Snižte teplotu, přidejte cibuli a mrkev k masu, zalijte horkou vodou, přikryjte a vařte 50 minut.
- Přidáme rajčatový protlak, sušené švestky, papriku, bobkový list, cukr, sůl a dusíme stále s pokličkou na mírném ohni 30 minut.
- Hotový pokrm posypeme bylinkami.
Tipy:
- Zeleninu použijte podle svých představ.
- Pokud jsou sušené švestky velké, nakrájejte je na 3-4 kusy.