Sušenky je třeba vyndat z trouby, dokud jsou ještě trochu měkké.
Tyto velmi chutné a snadno připravitelné sušenky naplní váš domov kořeněnou vůní kardamomu.
Kardamom je hlavní přísadou sušenek, má kořeněnou chuť a pečivo se z něj stává jemné a křehké.
Recept
Složení:
- pšeničná mouka 2 šálky
- máslo 100 g
- cukr 200 g
- kuřecí vejce 1 ks.
- vaječný žloutek 1 ks.
- mletý kardamom 1, 5 lžičky.
- kvásek 0,5 lžičky.
- vanilkový cukr 10 g
- sůl
- špetka
- moučkový cukr
Příprava:
- Měkké máslo a cukr vyšlehejte mixérem do pěny. Přidáme vejce, žloutek, vanilkový cukr a šleháme na nízkých otáčkách do hladka. Přisypeme prosátou mouku s práškem do pečiva, kardamom, sůl, stěrkou vymícháme těsto, přikryjeme utěrkou a necháme 10 minut kynout.
- Vykynuté těsto položíme na pergamen, přikryjeme druhým plátem, vyválíme těsto na tloušťku 3-4 milimetry a libovolnou formičkou z těsta vykrajujeme polotovary na sušenky. Opatrně je položte na plech vyložený pergamenovým papírem a rozmístěte je od sebe.
- Pečte v troubě předehřáté na 180 stupňů po dobu 8-10 minut. Vyjměte z trouby, nechte mírně vychladnout, vyložte na mřížku a posypte moučkovým cukrem.
Sušenky vyndejte z trouby, dokud jsou ještě trochu měkké, v troubě je příliš nedržte, jinak budou vychladlé tvrdé.