Písečné sušenky s kardamomem: recept na jednoduché a chutné pečení

Sušenky je třeba vyndat z trouby, dokud jsou ještě trochu měkké.

Tyto velmi chutné a snadno připravitelné sušenky naplní váš domov kořeněnou vůní kardamomu.

Kardamom je hlavní přísadou sušenek, má kořeněnou chuť a pečivo se z něj stává jemné a křehké.

Recept

Složení:

  • pšeničná mouka 2 šálky
  • máslo 100 g
  • cukr 200 g
  • kuřecí vejce 1 ks.
  • vaječný žloutek 1 ks.
  • mletý kardamom 1, 5 lžičky.
  • kvásek 0,5 lžičky.
  • vanilkový cukr 10 g
  • sůl
  • špetka
  • moučkový cukr

Příprava:

  1. Měkké máslo a cukr vyšlehejte mixérem do pěny. Přidáme vejce, žloutek, vanilkový cukr a šleháme na nízkých otáčkách do hladka. Přisypeme prosátou mouku s práškem do pečiva, kardamom, sůl, stěrkou vymícháme těsto, přikryjeme utěrkou a necháme 10 minut kynout.
  2. Vykynuté těsto položíme na pergamen, přikryjeme druhým plátem, vyválíme těsto na tloušťku 3-4 milimetry a libovolnou formičkou z těsta vykrajujeme polotovary na sušenky. Opatrně je položte na plech vyložený pergamenovým papírem a rozmístěte je od sebe.
  3. Pečte v troubě předehřáté na 180 stupňů po dobu 8-10 minut. Vyjměte z trouby, nechte mírně vychladnout, vyložte na mřížku a posypte moučkovým cukrem.

Sušenky vyndejte z trouby, dokud jsou ještě trochu měkké, v troubě je příliš nedržte, jinak budou vychladlé tvrdé.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog | FitandHealth