Krémová polévka s lososem: klasický recept

Připravte a potěšte své blízké

Tato krémová polévka z lososa je bohatá, vydatná a rychle připravená. Aby byla jemnější a chutnější, přidejte do ní smetanu. Uvařte ji a udělejte radost svým blízkým.

Recept

Složení

  • polévková souprava z lososa 300 g
  • filet z lososa 300 g
  • brambory 3 ks.
  • mrkev 1 ks
  • cibule 1 ks
  • smetana 200 ml
  • máslo 20 g
  • voda 2,5 litru
  • bobkový list 1 ks
  • černý pepř 5 ks
  • mletý černý pepř
  • sůl
  • kopr

Příprava:

  1. Polévkový komplet omyjte, vložte do hrnce, zalijte vodou, přidejte bobkový list, zrnka pepře a vařte 30 minut, přičemž sbírejte pěnu. Vývar přecedíme, rybí maso oddělíme od kostí.
  2. Brambory, mrkev a cibuli omyjeme a oloupeme. Brambory nakrájejte na malé kostičky, mrkev nastrouhejte na středním struhadle, cibuli nakrájejte najemno.
  3. Filet z lososa nakrájejte na velké kostky.
  4. Na pánvi na másle osmahněte cibuli a mrkev, dokud nezprůhlední.
  5. Rybí vývar přiveďte k varu, vložte brambory, kousky ryby zbavené kostí, filety z lososa, osolte, opepřete a pět minut povařte, poté přilijte smetanu, přiveďte k varu, odstavte z ohně, posypte nadrobno nasekaným koprem a nechte 5-10 minut odstát.
Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog | FitandHealth