Připravte a potěšte své blízké
Tato krémová polévka z lososa je bohatá, vydatná a rychle připravená. Aby byla jemnější a chutnější, přidejte do ní smetanu. Uvařte ji a udělejte radost svým blízkým.
Recept
Složení
- polévková souprava z lososa 300 g
- filet z lososa 300 g
- brambory 3 ks.
- mrkev 1 ks
- cibule 1 ks
- smetana 200 ml
- máslo 20 g
- voda 2,5 litru
- bobkový list 1 ks
- černý pepř 5 ks
- mletý černý pepř
- sůl
- kopr
Příprava:
- Polévkový komplet omyjte, vložte do hrnce, zalijte vodou, přidejte bobkový list, zrnka pepře a vařte 30 minut, přičemž sbírejte pěnu. Vývar přecedíme, rybí maso oddělíme od kostí.
- Brambory, mrkev a cibuli omyjeme a oloupeme. Brambory nakrájejte na malé kostičky, mrkev nastrouhejte na středním struhadle, cibuli nakrájejte najemno.
- Filet z lososa nakrájejte na velké kostky.
- Na pánvi na másle osmahněte cibuli a mrkev, dokud nezprůhlední.
- Rybí vývar přiveďte k varu, vložte brambory, kousky ryby zbavené kostí, filety z lososa, osolte, opepřete a pět minut povařte, poté přilijte smetanu, přiveďte k varu, odstavte z ohně, posypte nadrobno nasekaným koprem a nechte 5-10 minut odstát.