Tento salát je dokonalou kombinací prospěšnosti, estetiky a minimální námahy.
Tento okurkový salát s lososem, který se skvěle hodí k lehkému obědu, svačině v práci nebo i k labužnické večeři, si snadno připravíte jednoduše ve sklenici.
Recept na přípravu, který se stal virálním na sociálních sítích, sdílela autorka stránky dieteticaesthetic a získal si srdce nejen znalců správné výživy, ale i asijské kuchyně. Tento salát je skutečnou explozí svěžesti a chuti. Spojuje v sobě tóny klasického sushi, ale bez rýže a bez nutnosti něco obalovat. Vše, co potřebujete, je pár ingrediencí a sklenice s víčkem.
Recept
Složení:
- Čerstvá okurka 1 ks.
- Uzený losos (lze nahradit lehce soleným lososem) 120 g
- Smetanový sýr 2 polévkové lžíce.
- Zralé avokádo ½ ks.
- Nakládaná cibule (nakrájená na plátky, červená) ¼ šálku
- Nasekaná zelená cibule 2 polévkové lžíce.
- Kapary 1 polévková lžíce
- Kopr 1 lžička
- Citron (na šťávu) ½ ks.
Příprava
- Okurku nakrájejte škrabkou na zeleninu na tenká půlkolečka.
- Avokádo nakrájejte na kostičky a lososa na tenké proužky nebo plátky.
- Okurku, avokádo, lososa, nakládanou cibuli, kapary, smetanový sýr (po malých lžičkách), zelenou cibulku a kopr vložte do sklenice s víčkem (500 ml).
- Zakápněte citronovou šťávou.
- Přikryjte sklenici víčkem a několikrát dobře protřepejte, aby se ingredience promíchaly.
- Otevřete, v případě potřeby promíchejte lžičkou a vychutnejte si.
- Hotový salát ve sklenici můžete uchovávat v lednici až 24 hodin. Nejchutnější je však v prvních 2-3 hodinách po uvaření, kdy okurka zůstává křupavá a citron „neruší“ ostatní chutě.
Tento salát je dokonalou kombinací prospěšnosti, estetiky a minimální námahy. Nevyžaduje žádné kuchařské dovednosti a je vhodný pro zaneprázdněné hostitele, mladé maminky, pracovníky v kancelářích a všechny, kteří chtějí jíst chutné jídlo.