Foto: z otevřených zdrojů
Je to jednoduchý, cenově výhodný a chutný pokrm, který si každý zamiluje.
Sezóna cuket je v plném proudu, což znamená, že je čas připravit si lahodný domácí kaviár. Jedná se o jednoduchý, finančně nenáročný a chuťově výrazný pokrm, který si každý zamiluje. Informuje o tom RBC-Ukrajina s odkazem na stránku Instgaram foodblogerky Ekateriny Protsyshiny.
Cuketový kaviár
Složení:
- Oloupané mladé cukety – 1,5 kg.
- cibule – 400 g
- mrkev – 450 g
- rostlinný olej – 150 ml
- česnek – 4-5 stroužků
- sůl – 1 polévková lžíce
- cukr – 1 polévková lžíce
- rajčatový protlak – 3 polévkové lžíce
- mletý černý pepř – 1 lžička
- ocet – 2 lžíce (pokud připravujete na zimu)
Příprava
- Nejprve vložte cibuli a mrkev do hrnce a za občasného míchání vařte na mírném ohni (7 minut). Poté přidáme česnek a oloupanou, na malé kostičky nakrájenou cuketu.
- Přidáme sůl, cukr a dusíme pod pokličkou za občasného míchání 30 min. Poté přidáme mletý černý pepř a rajčatový protlak. Promícháme a dusíme dalších 10 min.
- Poté směs důkladně rozšleháme mixérem do homogenní hmoty. Přendejte do sklenic nebo nádoby, kde ji budete skladovat, a je hotovo.