Jemný cuketový kaviár, který si podmaní od první lžíce: snadný recept

Foto: z otevřených zdrojů

Je to jednoduchý, cenově výhodný a chutný pokrm, který si každý zamiluje.

Sezóna cuket je v plném proudu, což znamená, že je čas připravit si lahodný domácí kaviár. Jedná se o jednoduchý, finančně nenáročný a chuťově výrazný pokrm, který si každý zamiluje. Informuje o tom RBC-Ukrajina s odkazem na stránku Instgaram foodblogerky Ekateriny Protsyshiny.

Cuketový kaviár

Složení:

  • Oloupané mladé cukety – 1,5 kg.
  • cibule – 400 g
  • mrkev – 450 g
  • rostlinný olej – 150 ml
  • česnek – 4-5 stroužků
  • sůl – 1 polévková lžíce
  • cukr – 1 polévková lžíce
  • rajčatový protlak – 3 polévkové lžíce
  • mletý černý pepř – 1 lžička
  • ocet – 2 lžíce (pokud připravujete na zimu)

Příprava

  1. Nejprve vložte cibuli a mrkev do hrnce a za občasného míchání vařte na mírném ohni (7 minut). Poté přidáme česnek a oloupanou, na malé kostičky nakrájenou cuketu.
  2. Přidáme sůl, cukr a dusíme pod pokličkou za občasného míchání 30 min. Poté přidáme mletý černý pepř a rajčatový protlak. Promícháme a dusíme dalších 10 min.
  3. Poté směs důkladně rozšleháme mixérem do homogenní hmoty. Přendejte do sklenic nebo nádoby, kde ji budete skladovat, a je hotovo.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog | FitandHealth