Nedělejte častou chybu, že se řízky stávají nechutnými.

Foto: z veřejných zdrojů

Při přípravě kotlet můžete vzít téměř jakékoli mleté maso. Hlavní je, aby byl masný výrobek čerstvý.

Abyste měli vždy vynikající řízky, musíte znát některá tajemství jejich přípravy. Zvláště důležité je mleté maso správně osolit.

Při přípravě řízků můžete vzít téměř jakékoliv mleté maso. Hlavní je, aby byl masný výrobek čerstvý. Mnoho lidí však zapomíná, že právě sůl určuje konzistenci mletého masa a také chuť budoucího pokrmu.

Například zkušení kuchaři tvrdí, že pokud vezmete hovězí maso, kotleta se ukáže být hustší a pružnější, pokud se sůl přidá při přípravě mletého masa, nikoliv při smažení hotového výrobku.

Další důležitý bod: kolik soli je potřeba na 1 kg mletého masa? Zde jsou poměry velmi důležité, protože ovlivňují nejen chuť, ale také to, zda kotlety vyjdou šťavnaté a pružné, nebo budou tvrdé a suché.

Kuchaři tedy říkají, že pokud použijete jemnou sůl, mělo by se jí vzít jen o něco méně, než když přidáte obvyklou sůl s hrubými zrny.

Pokud se jedná o 1 kg mletého hovězího nebo vepřového masa, vezměte asi 1 lžičku jemné soli. Stejné pravidlo platí i pro krůtí řízky. Ale na rybí mleté maso už je třeba vzít alespoň 2 lžičky jemné soli bez skluzu. U kuřecích řízků záleží nejvíce na množství koření. Kuchaři radí přidat do kuřecího mletého masa s cibulí, namočeným chlebem a vejcem alespoň 1 PL obyčejné soli.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog | FitandHealth