Jednoduché okurky na zimu s hořčicí bez sterilace: rychlé a chutné

Foto: z otevřených zdrojů

Recept, který vám umožní vyrobit si novou konzervu na zimu.

Léto je ideálním obdobím pro nejrůznější konzervace. Můžete například připravit okurky s hořčičnými zrny nebo si vzít jen suchou hořčici.

Okurky se suchou hořčicí na zimu bez sterilace

Podle tohoto receptu získáte pikantní a aromatickou zeleninu.

Složení: 1:

  • Čtyři kilogramy okurek;
  • sklenici rostlinného oleje;
  • šálek octa (9 %);
  • šálek cukru;
  • tři lžíce soli;
  • dvě lžíce suché hořčice;
  • dvě lžíce česneku;
  • lžičku mletého černého pepře;
  • lžičku mletého červeného pepře.

Příprava:

  1. Všechny ingredience na marinádu smíchejte v hrnci a dejte stranou.
  2. Nakrájejte okurky na kolečka nebo tyčinky.
  3. Smíchejte je s marinádou a nechte je dvě hodiny odležet. Několikrát promíchejte.
  4. Vložte na sporák, přiveďte k varu a vařte, dokud kousky zeleniny nezmění barvu. Rozložte do sterilovaných sklenic a zavíčkujte. Nechte přikryté, dokud nevychladnou.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog | FitandHealth