Foto: z otevřených zdrojů
Recept, který vám umožní vyrobit si novou konzervu na zimu.
Léto je ideálním obdobím pro nejrůznější konzervace. Můžete například připravit okurky s hořčičnými zrny nebo si vzít jen suchou hořčici.
Okurky se suchou hořčicí na zimu bez sterilace
Podle tohoto receptu získáte pikantní a aromatickou zeleninu.
Složení: 1:
- Čtyři kilogramy okurek;
- sklenici rostlinného oleje;
- šálek octa (9 %);
- šálek cukru;
- tři lžíce soli;
- dvě lžíce suché hořčice;
- dvě lžíce česneku;
- lžičku mletého černého pepře;
- lžičku mletého červeného pepře.
Příprava:
- Všechny ingredience na marinádu smíchejte v hrnci a dejte stranou.
- Nakrájejte okurky na kolečka nebo tyčinky.
- Smíchejte je s marinádou a nechte je dvě hodiny odležet. Několikrát promíchejte.
- Vložte na sporák, přiveďte k varu a vařte, dokud kousky zeleniny nezmění barvu. Rozložte do sterilovaných sklenic a zavíčkujte. Nechte přikryté, dokud nevychladnou.