Foto: z otevřených zdrojů
Těsto bude po přidání levného produktu křehké a vzdušné.
I lidé s velkými zkušenostmi s vařením se ne vždy pustí do domácího pečení ze strachu z neúspěchu. Kvasnicové výrobky jsou považovány za obzvláště rozmarné. Pokud si ale zapamatujete trik, jak udělat těsto vzdušné, pak se všechny buchty povedou hned napoprvé.
Jak udělat kynuté těsto vzdušné
O tajemství nadýchanosti pečiva se podělili odborníci na vaření v edici Express. Odborníci jmenovali levný výrobek, který zlepšuje strukturu těsta. Jedná se o obyčejnou sycenou vodu. Bublinky plynu naplní pokrm vzduchem, takže výrobky jsou zaručeně svěží a objemné.
Chcete-li mít jakékoli pečivo jemnější než nadýchané, nahraďte tekutinu v receptu minerální vodou s plynem. Pokud připravujete sladké výrobky, můžete použít také limonádu. Tento lifehack je vhodný nejen pro droždí, ale i pro jiné druhy mouky.
Těsto na chebureky s jedlou sodou
Tento legendární krymsko-tatarský pokrm je obzvláště měkký a snadno se vyvaluje, pokud do těsta přidáte minerální vodu.
Složení: 1:
- mouka – pět set gramů;
- sycená voda – dvě stě mililitrů;
- slunečnicový olej – dvě polévkové lžíce;
- sůl – jedna čajová lžička;
- cukr – jedna polévková lžíce;
- nádivka – čtyři sta gramů.
Příprava:
- Příprava je velmi jednoduchá: smíchejte mouku se solí, cukrem, máslem a jedlou sodou při pokojové teplotě. Hněťte rukama, dokud směs nebude pružná a homogenní.
- Vložte ji na půl hodiny do lednice.
- Mezitím si připravte náplň – může to být mleté maso, ryba, sýr, houby nebo třeba ovoce.
- Připravené těsto na sodové karbanátky rozdělte na 10-12 stejných kuliček a každou z nich velmi tence vyválejte.
- Přidáme náplň, přitiskneme a pečeme 5 minut na pánvi s rozpáleným olejem nebo 20 minut při 180° v troubě.