Kvasnicové těsto vykyne pětkrát: díky této přísadě jsou bochníky nadýchané

Foto: z otevřených zdrojů

Těsto bude po přidání levného produktu křehké a vzdušné.

I lidé s velkými zkušenostmi s vařením se ne vždy pustí do domácího pečení ze strachu z neúspěchu. Kvasnicové výrobky jsou považovány za obzvláště rozmarné. Pokud si ale zapamatujete trik, jak udělat těsto vzdušné, pak se všechny buchty povedou hned napoprvé.

Jak udělat kynuté těsto vzdušné

O tajemství nadýchanosti pečiva se podělili odborníci na vaření v edici Express. Odborníci jmenovali levný výrobek, který zlepšuje strukturu těsta. Jedná se o obyčejnou sycenou vodu. Bublinky plynu naplní pokrm vzduchem, takže výrobky jsou zaručeně svěží a objemné.

Chcete-li mít jakékoli pečivo jemnější než nadýchané, nahraďte tekutinu v receptu minerální vodou s plynem. Pokud připravujete sladké výrobky, můžete použít také limonádu. Tento lifehack je vhodný nejen pro droždí, ale i pro jiné druhy mouky.

Těsto na chebureky s jedlou sodou

Tento legendární krymsko-tatarský pokrm je obzvláště měkký a snadno se vyvaluje, pokud do těsta přidáte minerální vodu.

Složení: 1:

  • mouka – pět set gramů;
  • sycená voda – dvě stě mililitrů;
  • slunečnicový olej – dvě polévkové lžíce;
  • sůl – jedna čajová lžička;
  • cukr – jedna polévková lžíce;
  • nádivka – čtyři sta gramů.

Příprava:

  1. Příprava je velmi jednoduchá: smíchejte mouku se solí, cukrem, máslem a jedlou sodou při pokojové teplotě. Hněťte rukama, dokud směs nebude pružná a homogenní.
  2. Vložte ji na půl hodiny do lednice.
  3. Mezitím si připravte náplň – může to být mleté maso, ryba, sýr, houby nebo třeba ovoce.
  4. Připravené těsto na sodové karbanátky rozdělte na 10-12 stejných kuliček a každou z nich velmi tence vyválejte.
  5. Přidáme náplň, přitiskneme a pečeme 5 minut na pánvi s rozpáleným olejem nebo 20 minut při 180° v troubě.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog | FitandHealth