Nakládané okurky jsou rychlým občerstvením, které lze snadno připravit v malých dávkách doma.
V létě se vyplatí využít toho, že veškerá zelenina je levnější a chutnější. Lze je nakládat nebo solit.
Prozradíme vám, jak připravit nakládané okurky ve sklenici, abyste je mohli vyzkoušet už v příštích dnech.
Nakládané okurky – klasický recept
Zelenina bude chutná a bohatá. Budete si na nich moci pochutnat ještě druhý den.
Složení: 1:
- litr vody;
- polévková lžíce soli;
- dvě kila okurek;
- rybízové, křenové nebo vinné listy;
- hlavička česneku;
- lžička zrnek pepře.
Příprava:
- Nejprve je třeba připravit marinádu. Do hrnce nalijte vodu, přidejte sůl a dejte vařit. Po uvedení do varu a rozpuštění soli sundejte z ohně a nechte trochu vychladnout (asi pět minut).
- Na dno sklenice rozložíme listy. Okurky se omyjí a připraví – je třeba jim odříznout „vršky“. Poté zeleninu vložte do nádoby. Česnek oloupeme, nasekáme a přidáme společně s pepřem.
- Navrch můžete dát snítky kopru nebo vinné listy. Naplňte mírně vychladlou marinádou – měla by být ještě teplá. Až marináda zcela vychladne, přikryjte sklenici víčkem a dejte ji do lednice. Druhý den ji můžete ochutnat.