Lahodné okurky za 3 hodiny: původní recept

Nakládané okurky jsou rychlým občerstvením, které lze snadno připravit v malých dávkách doma.

V létě se vyplatí využít toho, že veškerá zelenina je levnější a chutnější. Lze je nakládat nebo solit.

Prozradíme vám, jak připravit nakládané okurky ve sklenici, abyste je mohli vyzkoušet už v příštích dnech.

Nakládané okurky – klasický recept

Zelenina bude chutná a bohatá. Budete si na nich moci pochutnat ještě druhý den.

Složení: 1:

  • litr vody;
  • polévková lžíce soli;
  • dvě kila okurek;
  • rybízové, křenové nebo vinné listy;
  • hlavička česneku;
  • lžička zrnek pepře.

Příprava:

  1. Nejprve je třeba připravit marinádu. Do hrnce nalijte vodu, přidejte sůl a dejte vařit. Po uvedení do varu a rozpuštění soli sundejte z ohně a nechte trochu vychladnout (asi pět minut).
  2. Na dno sklenice rozložíme listy. Okurky se omyjí a připraví – je třeba jim odříznout „vršky“. Poté zeleninu vložte do nádoby. Česnek oloupeme, nasekáme a přidáme společně s pepřem.
  3. Navrch můžete dát snítky kopru nebo vinné listy. Naplňte mírně vychladlou marinádou – měla by být ještě teplá. Až marináda zcela vychladne, přikryjte sklenici víčkem a dejte ji do lednice. Druhý den ji můžete ochutnat.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog | FitandHealth