Jak připravit suflé z kuřecích jater

Foto: z otevřených zdrojů

Toto je nejjednodušší pokrm, který můžete z jater připravit.

Kuřecí suflé chutná jako játrová paštika, ale je jemnější a vzdušnější.

Jedná se o nejjednodušší pokrm, který můžete z jater připravit. Podávejte je studená nebo teplá, se zeleninou, nakrájená na porce nebo s chlebem či tousty.

Recept

Složení:

  • kuřecí játra 500 g
  • kuřecí vejce 2 ks
  • smetana 10% 100 ml
  • pšeničná mouka 120 g
  • cibule 2 ks
  • mrkev 1 ks
  • rostlinný olej na vymazání formy 2 polévkové lžíce.
  • mletý koriandr 1/3 lžičky.
  • mletý černý pepř
  • sůl

Příprava:

  1. Kuřecí játra opláchněte, odstraňte filmy, tuk a nakrájejte na středně velké kousky.
  2. Oloupejte cibuli a mrkev. Cibuli nakrájejte na malé kostičky, mrkev nastrouhejte na středně silném struhadle. Smažte na rostlinném oleji doměkka. Nechte vychladnout.
  3. Vejce rozšlehejte metličkou.
  4. Do mísy mixéru vložte kuřecí játra, opečenou zeleninu a nasekejte ji dohladka, vložte do mísy, poté přidejte vejce, smetanu, mouku, mletý černý pepř, koriandr, sůl a dobře promíchejte.
  5. Zapékací misku vymažeme rostlinným olejem, směs rozetřeme a urovnáme.
  6. Pečeme v troubě předehřáté na 180 °C 40-45 minut. Propečení zkontrolujte dřevěnou špejlí nebo párátkem.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog | FitandHealth