Foto: z otevřených zdrojů
Toto je nejjednodušší pokrm, který můžete z jater připravit.
Kuřecí suflé chutná jako játrová paštika, ale je jemnější a vzdušnější.
Jedná se o nejjednodušší pokrm, který můžete z jater připravit. Podávejte je studená nebo teplá, se zeleninou, nakrájená na porce nebo s chlebem či tousty.
Recept
Složení:
- kuřecí játra 500 g
- kuřecí vejce 2 ks
- smetana 10% 100 ml
- pšeničná mouka 120 g
- cibule 2 ks
- mrkev 1 ks
- rostlinný olej na vymazání formy 2 polévkové lžíce.
- mletý koriandr 1/3 lžičky.
- mletý černý pepř
- sůl
Příprava:
- Kuřecí játra opláchněte, odstraňte filmy, tuk a nakrájejte na středně velké kousky.
- Oloupejte cibuli a mrkev. Cibuli nakrájejte na malé kostičky, mrkev nastrouhejte na středně silném struhadle. Smažte na rostlinném oleji doměkka. Nechte vychladnout.
- Vejce rozšlehejte metličkou.
- Do mísy mixéru vložte kuřecí játra, opečenou zeleninu a nasekejte ji dohladka, vložte do mísy, poté přidejte vejce, smetanu, mouku, mletý černý pepř, koriandr, sůl a dobře promíchejte.
- Zapékací misku vymažeme rostlinným olejem, směs rozetřeme a urovnáme.
- Pečeme v troubě předehřáté na 180 °C 40-45 minut. Propečení zkontrolujte dřevěnou špejlí nebo párátkem.